Van Berenwinkel tot Berentheater

rk klein

VAN BERENWINKEL TOT BERENTHEATER…

Wat op 1 oktober 2014 als een ‘tijdelijke winkel’ begon krijgt een mooi vervolg. BERENLAND verhuist binnen de Tamboerpassage naar een groter pand waar men achter de berenwinkel een eigen kindertheater gaat beginnen.

Rene Karst begon vorig jaar in de Tamboerpassage in Hoogeveen met de mooiste teddyberenwinkel van Nederland. Tijdens de eerste maanden liet hij zich door het onderwerp teddyberen zodanig inspireren dat hij een eigen beertje bedacht met de naam Ploeff! Samen met schilder/kunstenaar Ivo Winnubst maakte hij een eigen ploeff beer die het idee werd voor verhaaltjes en liedjes. Niet snel daarna kwam Rene met het idee om in/bij de winkel een kindertheater te ontwikkelen.

Voor individuele bezoekers maar ook voor kinderfeestjes is Berenland speciale combinaties aan het bedenken. Zo kan een kinderfeestje gecombineerd worden met workshops als: Berenkoekjes bakken, berenchocolades maken etc etc. Ook zijn combinaties mogelijk als bowlen (bij KIRI) met een voorstelling in BERENLAND of een voorstelling met daarna schnitzel met Patat bij Heinrich!

Binnenkort komt de agenda online met de voorstellingen die hier gegeven gaan worden op de verschillende dagen. Het amfitheater zal met 70 zitplaatsen een gezellige uitstraling krijgen voor o.a. kindervoorstellingen. Natuurlijk kan op speciaal verzoek ook andere invulling gegeven kunnen worden aan het theaterprogramma en behoort zelfs een ‘programma op maat’ tot de mogelijkheden. Productpresentaties en speciale voorstellingen voor kleinere gezelschappen (en volwassenen) behoren na overleg ook altijd tot de mogelijkheden.